Uppsala
Dag allemaal,
Bij deze mijn eerste blog (al heb ik hem inmiddels 3 keer geschreven, maar dat ding (andere reislog) deed het steeds niet, dus nu maar een nieuwe hier aangemaakt) over mijn studie in Uppsala. Per 1 juli heb ik mijn huur opgezegd, van 7 juli (als ik de 14de geen her heb) t/m de 27ste zullen Sietze en ik op vakantie gaan naar Zweden en Noorwegen, waarna hij mij zal afzetten te Uppsala. Daar begint op 28 juli een maand lang een intensieve cursus Zweeds (EILC). Dit is via Erasmus dus ik krijg (gelukkig) deze maand ook gewoon een beurs. In deze periode zijn er ook allerlei introductie-activiteiten en een oriëntatieweek. 29 Augustus zullen de andere exchange students er ook zijn en begint mijn eerste vak: Media, Culture and Society (alle vakken die ik volg zijn in het Engels, anders wordt het een beetje te gortig). In Zweden bestaat een ander onderwijssysteem dan aan de RUG, daar heb je een maand lang één vak, dan een tentamen van dat vak, en daarna het volgende vak. 26 September begint dan ook mijn tweede vak al, Media Policy and Regulation. De laatste week van oktober en de eerste van november heb ik geen colleges gepland, omdat ik dan erg graag naar het noorden wil om samen met Sietze het Noorderlicht te gaan bekijken! Na die twee weekjes begint een vak van een ander department (namelijk Theology): Money and Time. Zo als het er naar uitzag moet je hier vooral filosofische theorieën bestuderen en hierover (en die twee concepten) schrijven en discussiëren, en er stond ook dat er optionele lunches en diners zouden plaatsvinden 'to enable further discussion between students and the instructor'. Dat lijkt me wel wat!
28 November begint dan mijn laatste vak Strategic Communication, dat ik naast Money and Time tot midden januari volg. De Uppsala Universitet (hopelijk zijn alle woorden zo makkelijk in het Zweeds) is trouwens de oudste van heel Scandinavië: uit 1477 en ligt 40 km ten noorden van Stockholm. Ik heb er heel veel zin in, al is het met een dubbel gevoel, omdat ik iedereen wel zal gaan missen!
Liefs Elise